Șeful Biroului german pentru migrație: Nu există o limită a numărului de refugiați pe care Germania îl poate primi

Numărul persoanelor care fug de persecuții și pot beneficia de protecție în Germania nu are o limită, a declarat șeful Biroului federal german pentru migrație și refugiați (BAMF), Manfred Schmidt, citat luni de site-ul thelocal.de. Într-un interviu pentru publicația Der Spiegel, Schmidt s-a declarat 'convins' că Germania și cetățenii săi sunt pregătiți să facă față sarcinii de a prelua în această perioadă un număr mare de persoane care fug de conflictele sau persecuțiile din țările lor.

'Există un imens angajament din partea poporului german. Pe de o parte există Heidenau (oraș în landul Saxonia unde un centru pentru refugiați a fost atacat violent de militanți de extremă-dreapta germani, n.r.) — dar ca reacție la asta poți ocupa 100 sau 200 de poziții de voluntari', a explicat șeful BAMF.

Germania se așteaptă să primească anul acesta circa 800.000 de cereri de azil din partea unor astfel de refugiați veniți din afara Europei, dar și a multora din Balcani.

Drept urmare, guvernul de la Berlin intenționează să intensifice repatrierea refugiaților a căror cerere de azil nu poate fi justificată de războaie sau de represiuni politice, cum sunt cei proveniți din țările grupate în așa-numita zonă a Balcanilor Occidentali, și să acorde în schimb atenție celor care vin din zone de conflict, cum este cazul sirienilor.

Vineri, președintele german Joachim Gauck i-a cerut omologului său polonez Andrzej Duda ca Polonia să preia mai mulți refugiați, Berlinul fiind nemulțumit că Varșovia și-a manifestat disponibilitatea de a găzdui numai 2.000 de refugiați în următorii doi ani.

Potrivit ultimelor date comunicate de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), de la începutul acestui an, în total 322.914 refugiați veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia au reușit să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake