Serbia condamnă o "tentativă de asasinat" asupra premierului Vucic în timpul ceremoniei de la Srebrenica

Serbia condamnă o "tentativă de asasinat" asupra premierului Vucic în timpul ceremoniei de la Srebrenica

Ministrul de interne sârb a calificat sâmbătă drept "tentativă de asasinat" incidentul de la ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, de unde prim-ministrul Aleksandar Vucic a fost alungat cu pietre și huiduieli de mulțime, relatează Reuters.

Agenția de știri sârbă Tanjug a scris că Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atins la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare și că i s-au spart ochelarii. Premierul sârb a părăsit în fugă cimitirul memorial, înconjurat de agenții serviciului său de pază.

"Este un atac scandalos și pot spune că poate fi perceput ca o tentativă de asasinat", a declarat Nebojsa Stefanovic pentru postul sârb de televiziune Pink.

"Bosnia nu a reușit să asigure nici măcar condițiile minime pentru siguranța prim-ministrului", a adăugat ministrul sârb de interne.

La rândul său, șeful diplomației sârbe, Ivica Dacic, a condamnat "un atac asupra întregii Serbii".

"Prim-ministrul s-a comportat ca un om de stat decizând să meargă să-și prezinte omagiile în fața victimelor. Este un atac nu numai asupra lui Vucic ci și asupra întregii Serbii și a politicii sale de pace și cooperare regională", a afirmat ministrul de externe într-un comunicat citat de AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina