Serviciile secrete germane au spionat Albania

Serviciile secrete germane au spionat Albania

Serviciile secrete germane spionează de mai mulţi ani Albania, pentru a se informa asupra "crimei organizate", a anunţat sâmbătă revista Der Spiegel, la o săptămână după dezvăluiri similare vizând Turcia.

Serviciile secrete germane au spionat Albania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ediţia care urmează să apară duminică, săptămânalul dă asigurări că Albania figurează pe lista "statelor-cheie" supravegheate de agenţia germană de informaţii (BND), chiar şi înainte de aderarea la NATO a autorităţilor de la Tirana, în 2009.

În urmă cu o săptămână, Der Spiegel a dezvăluit că serviciile secrete germane au spionat cel puţin o conversaţie a secretarului de Stat american, John Kerry.

Revista mai scria că Guvernul german a mandatat serviciile secrete, începând din 2009, să spioneze Turcia, partenerul său în cadrul NATO.

Ulterior, ambasadorul Germaniei în Turcia, Eberuiard Pohl, a fost convocat la Ministerul de Externe de la Ankara, unde urma să i se prezinte o notă de protest în legătură cu presupusele activităţi germane de spionaj.

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a afirmat că, dacă dezvăluirile se vor dovedi reale, ar fi "inacceptabile, impardonabile" şi "ar necesita explicaţii".

Spionajul internaţional a devenit un subiect de polemică în Germania, în ultimele luni.

Dezvăluirea anul trecut a interceptării telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de către serviciile americane de informaţii a şocat profund această ţară.

Descoperirea unor agenţi dubli, în serviciul americanilor, a antrenat, de asemenea, expulzarea şefului CIA în Germania şi afectează în continuare relaţiile germano-americane, puternice în mod tradiţional.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?