Siria: Putin a discutat la telefon cu regele Arabiei Saudite

Siria: Putin a discutat la telefon cu regele Arabiei Saudite

Președintele rus Vladimir Putin a discutat, luni, la telefon cu regele Salman al Arabiei Saudite situația din Siria, a anunțat Kremlinul, în timp ce Moscova și-a multiplicat eforturile pentru a găsi o soluție politică la conflictul sirian, informează AFP.

Convorbirea dintre "președintele rus Vladimir Putin și regele Salman al Arabiei Saudite a avut loc la inițiativa saudită", a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Cele două părți "au continuat schimbul de opinii cu privire la toate aspectele legate de soluționarea crizei siriene, inclusiv având în vedere o reuniune cvadripartită" între șeful diplomației ruse Serghei Lavrov și omologii să american, turc și saudit vinerea trecută la Viena, potrivit aceleiași surse.

Această întâlnire excepțională a miniștrilor de externe din cele patru țări, reuniți pentru a încerca să găsească o soluționare politică a conflictului sirian, deși fără succes până acum, ar putea fi urmată de o altă întâlnire vineri, implicând mai mulți participanți, notează France Presse.

Vladimir Putin și regele Salman au evocat de asemenea conflictul israeliano-palestinian, potrivit comunicatului.

"Ambele părți și-au exprimat preocuparea față de degradarea crescândă a situației în Israel și Palestina", adaugă comunicatul.

Rusia, un aliat cheie al regimului sirian din 2011, efectuează de la 30 septembrie lovituri aeriene în Siria care vizează exclusiv, potrivit Moscovei, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și alte grupuri "teroriste".

Washingtonul și aliații săi, printre care Turcia și Arabia Saudită, susțin la rândul lor că raidurile rusești sunt mai degrabă destinate să salveze regimul președintelui Bashar al-Assad vizând grupurile rebele și nu jihadiștii SI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro