Sistemul informatic al Casei Albe, ținta unui atac la sfârșitul lui 2014

Sistemul informatic al Casei Albe, ținta unui atac la sfârșitul lui 2014

Casa Albă a dat marți asigurări că atacul informatic ce a vizat anul trecut Departamentul de Stat și președinția nu a afectat date sensibile și confidențiale ale guvernului american, însă a refuzat să precizeze dacă Rusia s-a aflat în spatele acestui atac, scrie AFP. "S-a întâmplat ceva anul trecut. Dar sistemele noastre confidențiale de informații sunt sigure", a declarat consilierul adjunct pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Ben Rhodes.

"Nu vorbim de originea acestor intruziuni informatice", a mai afirmat acest consilier al președintelui Barack Obama în prezența unor jurnaliști.

El a reacționat la o informație difuzată de postul de televiziune CNN potrivit căreia Rusia s-ar fi aflat în spatele atacului informatic care a lovit în octombrie 2014 sistemul informatic al Departamentului de Stat și, în același timp, al Casei Albe, potrivit canalului american de știri.

La acea dată, ministerul american de externe a recunoscut că a fost victima unei piraterii informatice și a blocat și reinițializat timp de câteva zile uriașul său server de e-mailuri.

"Am făcut publice intruziunile informatice de la Departamentul de Stat", a reamintit Ben Rhodes la CNN.

"Avem sisteme diferite la Casa Albă: un sistem neconfidențial și un sistem confidențial, un sistem top secret. Acolo se află toate informațiile sensibile și confidențiale care țin de securitatea națională. Este un sistem sigur și nu credem că a fost atins", a argumentat oficialul american.

Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională (NSC) de la Casa Albă, Mark Stroh, a declarat la rândul său pentru AFP că toate acuzațiile contra Rusiei aduse de CNN sunt doar "speculații".

"Acest gen de activitate (de piraterie) este luată foarte în serios. Am adoptat imediat măsuri pentru a-i pune capăt", a dat asigurări purtătorul de cuvânt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...