Situaţie fără precedent în Bulgaria. O femeie a murit

Situaţie fără precedent în Bulgaria. O femeie a murit

Ample inundații în sud-estul Bulgariei au făcut o victimă, în timp ce un viscol care a început sâmbătă și continuă duminică a blocat traficul rutier în nordul țării, a anunțat duminică Serviciul de apărare civilă, citat de AFP.

Corpul neînsuflețit al unei femei înecate a fost găsit duminică la Burgas (est), luat de ploile diluviene. Starea de catastrofă naturală a fost declarată sâmbătă în regiunile Burgas, Haskovo și Banite (sud-est), unde inundațiile au provocat evacuarea a sute de persoane și au blocat circulația, a anunțat Gheorghi Gatev, directorul Serviciului apărării civile.

În nordul munților Balcani, care traversează Bulgaria de la vest la est, viscolul a blocat circulația sâmbătă și duminică. Stare de catastrofă naturală a fost decretată și în regiunile Gabrovo și Sevlievo (centrul țării), unde drumurile au fost închise și furnizarea de curent electric întreruptă în mai multe zeci de sate.

Valul de frig însoțit de ceață, venind brusc după o vreme blândă, a surprins numeroși șoferi. Copaci doborâți și diferite obiecte grele răsturnate au blocat sâmbătă circulația timp de mai multe ore pe autostrada între Sofia și restul țării.

Circa 40.000 de gospodării bulgare au rămas fără electricitate, iar unele fără apă, ca urmare a intemperiilor.

Ninsorile continuau duminică, situația urmând a se normaliza începând de luni, potrivit previziunilor meteorologice.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Mihaela Toth)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante