Somalia, țară cu populație majoritar musulmană, a interzis celebrarea Crăciunului și a Anului Nou

Somalia, țară cu populație majoritar musulmană, a interzis celebrarea Crăciunului și a Anului Nou

Guvernul de la Mogadiscio a decis să interzică celebrarea Crăciunului și a Anului Nou în Somalia, țară cu populație majoritar musulmană, explicând că a adoptat această măsură pentru a se evita eventuale atacuri comise de milițiile islamiste Shebab, informează Reuters, AFP și DPA.

'Toate evenimentele legate de celebrarea sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou sunt contrare culturii islamice și ar putea prejudicia credința comunității musulmane', a explicat Mohamed Khayrow, director general în Ministerul pentru afaceri religioase.

El a precizat că forțele de ordine au primit dispoziție să pună capăt oricărei eventuale celebrări a celor două sărbători. Totuși, diplomații străini, lucrătorii umanitari și soldații care se află într-o bază militară securizată a aeroportului din Mogadiscio pot sărbători în cadru privat Crăciunul și Anul Nou.

Anul trecut, milițiile Shebab au lansat un atac de Crăciun contra aeroportului din Mogadiscio, soldat cu cel puțin 12 morți.

Sultanatul Brunei a anunțat recent o măsură similară celei luate de Somalia , care a mai interzis celebrarea Crăciunului și a Anului Nou și în 2013. Somalia respectă calendarul islamic și nu recunoaște data de 1 ianuarie drept prima zi a anului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”