Sosirea reprezentantului FMI în Grecia a fost amânată (surse)

Sosirea reprezentantului FMI în Grecia a fost amânată (surse)

Sosirea la Atena a Deliei Velculescu, românca numită recent în postul de șef al misiunii FMI în Grecia, a fost amânată pentru joi, au declarat surse guvernamentale elene pentru publicația 'Kathimerini'.

Prima rundă a discuțiilor la nivel tehnic între reprezentanții Greciei și cei ai creditorilor internaționali privind al treilea pachet de asistență financiară au început marți și ar urma să se încheie vineri, susțin sursele. Parlamentul Greciei a adoptat două pachete de reformă, ca parte a condițiilor impuse de creditorii internaționali în schimbul asistenței financiare de 86 miliarde de euro (94 miliarde de dolari).

Una dintre condițiile impuse Greciei de creditori în schimbul celui de-al treilea pachet de asistență financiară este înființarea unui Fond de privatizare, de 50 de miliarde de euro (54,8 miliarde de dolari). Fondul va fi utilizat pentru recapitalizarea băncilor elene, iar banii rămași vor fi reinvestiți în Grecia de Guvernul de la Atena și vor fi folosiți pentru reducerea datoriei. Fondul va fi supervizat de autoritățile europene.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismul European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile pentru asistența financiară a cărei valoare este estimată la 86 de miliarde de euro ar urma să dureze mai multe săptămâni.

La cel de-al treilea plan de asistență pe trei ani acordat Greciei, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va contribui cu o sumă cuprinsă între 40 și 50 de miliarde de euro. Fondul Monetar Internațional are în prezent la dispoziție pentru Grecia 16 miliarde de euro dintr-un program care va expira în luna martie 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA