Sosirea reprezentantului FMI în Grecia a fost amânată (surse)

Sosirea reprezentantului FMI în Grecia a fost amânată (surse)

Sosirea la Atena a Deliei Velculescu, românca numită recent în postul de șef al misiunii FMI în Grecia, a fost amânată pentru joi, au declarat surse guvernamentale elene pentru publicația 'Kathimerini'.

Prima rundă a discuțiilor la nivel tehnic între reprezentanții Greciei și cei ai creditorilor internaționali privind al treilea pachet de asistență financiară au început marți și ar urma să se încheie vineri, susțin sursele. Parlamentul Greciei a adoptat două pachete de reformă, ca parte a condițiilor impuse de creditorii internaționali în schimbul asistenței financiare de 86 miliarde de euro (94 miliarde de dolari).

Una dintre condițiile impuse Greciei de creditori în schimbul celui de-al treilea pachet de asistență financiară este înființarea unui Fond de privatizare, de 50 de miliarde de euro (54,8 miliarde de dolari). Fondul va fi utilizat pentru recapitalizarea băncilor elene, iar banii rămași vor fi reinvestiți în Grecia de Guvernul de la Atena și vor fi folosiți pentru reducerea datoriei. Fondul va fi supervizat de autoritățile europene.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismul European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile pentru asistența financiară a cărei valoare este estimată la 86 de miliarde de euro ar urma să dureze mai multe săptămâni.

La cel de-al treilea plan de asistență pe trei ani acordat Greciei, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va contribui cu o sumă cuprinsă între 40 și 50 de miliarde de euro. Fondul Monetar Internațional are în prezent la dispoziție pentru Grecia 16 miliarde de euro dintr-un program care va expira în luna martie 2016. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…