Spania: Cinci morți și șase răniți într-o explozie de la o fabrică de artificii

Spania: Cinci morți și șase răniți într-o explozie de la o fabrică de artificii

Cinci persoane și-au pierdut viața și alte șase au fost rănite într-o explozie de la o fabrică de artificii din apropiere de Zaragoza, în nord-estul Spaniei, a anunțat guvernul regional din Aragon, citat de AFP și DPA. Patru cadavre au fost descoperite la locul exploziei și șapte răniți au fost spitalizați, dar 'unul dintre ei a murit la spital, ceea ce ridică numărul morților la cinci', a indicat guvernul într-un comunicat.

Explozia s-a produs la începutul după-amiezii din motive necunoscute, iar zgomotul s-a auzit până în Zaragoza, la o distanță de 10 km.

'Este încă periculos accesul în zonă, întrucât există încă resturi de material pirotehnic care pot exploda', a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

În imaginile postate de Crucea Roșie spaniolă pe o rețea de socializare, pot fi văzute mai multe coloane de fum ridicându-se din diferite corpuri industriale ale firmei producătoare de artificii, care se întinde pe un teren de 12 hectare.

Fabrica Pirotecnia Zaragozana S.A. a fost înființată în 1860, are peste 40 de angajați și exportă artificii în întreaga Europă și în Canada, potrivit site-ului său de internet.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”