Spionarea SUA de către Israel depăşeşte limitele

Spionarea SUA de către Israel depăşeşte limitele

Israelul spionează Statele Unite mai mult decât oricare dintre aliaţii săi, iar această supraveghere depăşeşte limitele, relatează revista Newsweek.

Spionarea SUA de către Israel depăşeşte limitele (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Secretele industriale şi tehnice americane sunt în principal vizate de spionajul israelian, adaugă revista, citând întâlniri confidenţiale privind necesitatea unei legislaţii în vederea relaxării restricţiilor la vize pentru cetăţenii israelieni.

Un membru al Congresului, care a asistat la o reuniune de informare în ianuarie, a calificat dezvăluirea drept "foarte şocantă, alarmantă şi înspăimântătoare", în timp ce un alt congresman a apreciat acest comportament drept "dăunător", arată revista Newsweek.

"Nicio altă ţară apropiată SUA nu depăşeşte limitele în privinţa activităţilor de spionaj, aşa cum face Israelul", a subliniat un fost membru al Congresului, care a participat, la rândul său, la o întrevedere confidenţială la sfârşitul lui 2013, potrivit Newsweek.

Potrivit fostului congresman, serviciile de informaţii au menţionat, fără alte detalii, "spionajul industrial, oameni care vin în Statele Unite în scopuri de afaceri, sau companii israeliene care lucrează cu firme americane, sau agenţi ai serviciilor secrete din cadrul ambasadei Israelului".

Activităţile israeliene de spionaj în Statele Unite nu pot fi comparate cu cele ale altor aliaţi apropiaţi, printre care Germania, Franţa, Marea Britanie şi Japonia, au afirmat agenţii serviciului american de contrainformaţii în discuţii cu membri ai Comisiei pentru afaceri judiciare şi Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, potrivit Newsweek.

"Nu cred că aceste dezvăluiri reprezintă vreo surpriză pentru cineva", a mai declarat fostul congresman.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

2 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

3 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

4 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

5 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“