Statele Unite emit o alertă de călătorie în întreaga lume, în urma "creșterii amenințărilor teroriste"

Statele Unite emit o alertă de călătorie în întreaga lume, în urma "creșterii amenințărilor teroriste"

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o alertă de călătorie în întreaga lume luni, avertizând cetățenii americani asupra "creșterii amenințărilor teroriste", informează Reuters și AFP.

"Informațiile actuale sugerează că SI (gruparea Statul Islamic), Al Qaida, Boko Haram și alte grupuri teroriste continuă să planifice atacuri teroriste în mai multe regiuni", a declarat Departamentul de Stat într-o avertizare postată pe site-ul său, citând de asemenea recentele atentate comise în acest an "în Franța, Nigeria, Danemarca, Turcia și Mali".

Un oficial al Departamentului de Stat a notat că în trecut au fost emise alerte de călătorie în întreaga lume și că această ultimă alertă actualizează în mod eficient avertismentele anterioare.

"Autoritățile cred că există permanent probabilitatea comiterii unor atacuri teroriste pe măsură ce membri ai SI/Daesh se întorc din Siria și Irak", avertizează diplomația americană, făcând referire la combatanții străini care s-au întors în țările lor de origine după ce au luptat în rândurile organizației jihadiste.

"Extremiștii au vizat evenimente sportive, teatre, piețe sau servicii aeriene", adaugă Departamentul de Stat, referindu-se la ultimele atentate, în special de la Paris și pe Stade de France la 13 noiembrie sau împotriva unui avion rusesc deasupra peninsulei egiptene Sinai la sfârșitul lunii octombrie.

Ministerul afacerilor externe al SUA emite foarte frecvent și foarte regulat alerte, de la țară la țară, pentru cetățenii americani instalați sau care călătoresc în străinătate, dar aceasta din urmă este mondială și are o dimensiune particulară ținând cont de multiplicarea atentatelor în ultimele săptămâni, notează France Presse.

Posibile noi "atacuri ar putea avea loc printr-o varietate de tactici, recurgerea la arme convenționale sau neconvenționale și pot viza interese publice sau private", potrivit Departamentului de Stat.

Washingtonul nu intră în detalii, asigurând că el "continuă să colaboreze strâns cu aliații" în fața "amenințării reprezentate de terorismul internațional".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății