Statul Islamic îi numește pe autorii atentatului din California ''soldați ai califatului''

Statul Islamic îi numește pe autorii atentatului din California ''soldați ai califatului''

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) i-a numit sâmbătă pe autorii masacrului din California drept ''soldați'' ai ''califatului'' său, fără să revendice explicit atacul sângeros, relatează AFP. Într-un program în limba engleză difuzat sâmbătă de stația sa de radio, SI face elogiul atacului de miercuri soldat cu 14 morți și 21 de răniți la San Bernardino, în sud-vestul SUA. ''Doi soldați ai Khalifah (califat, în limba arabă) au întreprins un atac la Inland Regional Centre din  San Bernardino, în California'', afirmă SI în înregistrare.

Gruparea jihadistă face referire la zone întinse de teritorii pe care le controlează în Siria și în Irak, unde a decretat în 2014 un ''califat'' islamic.

În înregistrarea audio în limba arabă difuzată anterior, SI vorbește despre atacatori ca fiind ''partizani ai Statului Islamic''.

Potrivit versiunii în limba engleză a înregistrării radio, autorii atacului, Sayed Farook (28 de ani) și soția sa, Tashfeen Malik (29 de ani), au fost ''uciși în slujba lui Allah''.

Statul Islamic n-a revendicat însă formal atacul, cum a procedat anterior pentru alte atentate.

În SUA, anchetatorii au afirmat vineri că au în vedere în primul rând ipoteza referitoare la ''un act terorist''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”