Statul Islamic publică o listă de 100 de militari americani și cere uciderea lor

Statul Islamic publică o listă de 100 de militari americani și cere uciderea lor

Hackeri care susțin că fac parte din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au publicat o listă de 100 de militari americani care ar trebui uciși, precizându-le numele și presupusele lor adrese, a indicat duminică Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste (SITE), potrivit AFP.

Grupul, care se prezintă drept "Divizia de hackeri a Statului Islamic", a publicat online aceste informații despre 100 de membri ai diferitelor corpuri ale armatei americane, inclusiv gradele și fotografiile lor, a adăugat SITE. În textul mesajului de amenințare, Statul Islamic face apel la membrii și simpatizanții săi din SUA să-i ucidă pe respectivii militari, potrivit The New York Times.

Hackerii susțin că au piratat aceste informații de pe servere, baze de date și e-mail-uri ale guvernului.

În opinia acestui grup, cei 100 de militari au participat la războiul împotriva Statului Islamic în Siria, Irak și Yemen.

La solicitarea The New York Times, Departamentul american al Apărării și FBI au precizat că sunt informate în legătură cu aceste amenințări și anchetează postarea.

Cotidianul american citează o sursă militară care afirmă că informațiile publicate sunt totuși accesibile publicului și că serverele guvernului nu par să fi fost piratate.

În ultimele luni, mai multe organe de presă și instituții americane au fost atacate de hackeri care se revendică de la Statul Islamic. În ianuarie, ei au preluat pentru scurt timp controlul asupra conturilor de Twitter și YouTube ale Comandamentului militar american din Orientul Mijlociu (CENTCOM), un atac informatic stânjenitor pentru armata americană, aflată în plin război împotriva jihadiștilor în Irak și Siria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei