SUA: Campania candidatului republican Ben Carson se scufundă

Candidatul republican la învestitura pentru prezidențialele americane din 2016 Ben Carson a anunțat joi demisia a doi dintre principalii săi colaboratori, confirmând implicit dificultățile care îi afectează campania, notează AFP.

"În timp ce intrăm în faza următoare, este necesar să insuflăm o nouă strategie în campania mea, care să corespundă în mod mai dinamic viziunii mele despre lume pentru americani", a declarat medicul de origine afro-americană pe site-ul său.

În cădere liberă în sondajele din ultimele două luni, Ben Carson a confirmat în acest comunicat demisia lui Barry Bennett, directorul său de campanie, și a lui Doug Watts, responsabil pe probleme de comunicare. El nu a precizat dacă i-a obligat pe cei doi să demisioneze ori inițiativa le-a aparținut lor.

Candidatul conservator l-a desemnat pe Bob Dees, un general în retragere, să preia conducerea campanie sale.

Lisa Cohen, director adjunct al campaniei lui Ben Carson, a părăsit, de asemenea, echipa, a informat The Des Moines Register, cotidian din Iowa, un mic stat din centrul SUA cu o influență politică deosebit de mare, pentru că locuitorii săi vor avea privilegiul de a vota înaintea celorlalți la primare, pe 1 februarie.

Această triplă despărțire vine să confirme gravele dificultăți cu care se confruntă neurochirurgul aflat la pensie după ce, la începutul lunii noiembrie, îl talona încă pe miliardarul Donald Trump în sondajele pentru tabăra republicană.

Cu prilejul dezbaterilor televizate, Ben Carson a afișat în repetate rânduri serioase lacune, mai ales în domeniul politicii externe sau al securității naționale.

Pe de altă parte, el a provocat vii controverse cu declarații provocatoare și comparații hazardate.

El a afirmat, printre altele, că piramidele din Egipt au fost construite de Iosif, personajul biblic, pentru a depozita cereale, și nu pentru a servi ca mormânt faraonilor.

De asemenea, Ben Carson a fost acuzat că a mințit în legătură cu tinerețea sa violentă și o bursă de studii pe care ar fi primit-o de la prestigioasa Academie militară West Point.

În plus, el a afirmat — la fel ca Donald Trump — că a văzut imagini cu musulmani din Statele Unite care își manifestau bucuria după atentatele de la 11 septembrie 2001, de la New York, o legendă urbană dezmințită de nenumărate ori.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing