SUA: Candidatul republican Jeb Bush a strâns deja fonduri record de campanie, 114 milioane de dolari

Campania lui Jeb Bush, aspirant la nominalizare din partea republicanilor în cursa pentru Casa Albă, a strâns deja fonduri record de 114 milioane de dolari în primele două săptămâni de la anunțarea candidaturii fostul guvernator la Floridei, potrivit Reuters. Dintre acestea, 103 milioane au fost colectate de un 'Super PAC', 'Right to Rise', a anunțat joi acest comitet de sprijin, dezmințind zvonurile privind o campanie dezamăgitoare de strângere de fonduri. Din cei 9.900 de donatori, peste 9.400 au contribuit cu sume mai mici de 25.000 de dolari.

Contribuțiile la campaniile candidaților sunt limitate de legislație la 2.700 de dolari/persoană, însă aceste plafoane pot fi depășite datorită unei forme juridice denumite 'Super PAC'. Acest un tip de comitet politic, creat în 2010 cu aprobarea Curții Supreme, permite strângerea de fonduri fără plafon individual, cu condiția ca entitatea să rămână în mod oficial independentă de candidat, ceea ce, în realitate, este pus sub semnul îndoielii.

'Right to Rise' este condus de un colaborator apropiat al republicanului și este dedicat exclusiv susținerii candidaturii sale. Potrivit asociațiilor care monitorizează transparența vieții publice, Jeb Bush și-a amânat cât mai mult anunțarea oficială a candidaturii pentru a continua să strângă fonduri nelimitate prin 'Super PAC-ul' său, ocolind de facto plafoanele stabilite prin lege.

Potrivit Reuters, ritmul campaniei lui Jeb Bush de strângere a fonduri l-a eclipsat pe cel al favoritei democrate, Hillary Clinton. În timp ce campania candidatului republican a strâns, în medie, 710.000 de dolari pe zi în cele 16 zile de la anunțarea candidaturii, fostul secretar de stat a colectat 'doar' câte 555.555 de dolari în cele 81 de zile de campanie.

Joi și vineri, fostul guvernator al statului Florida urma să se întâlnească cu unii dintre cei mai importanți donatori la Kennebunkport, în Maine, unde familia sa, din care fac parte ultimii doi președinți republicani ai SUA, deține o proprietate.

Până în prezent, sumele strânse de comitetele de sprijin pentru rivalii republicani ai lui Jeb Bush, chiar dacă și ele substanțiale, sunt mult inferioare. 'Keep the Promise', Super PAC-ul senatorului Ted Cruz, a raportat 38 milioane de dolari, iar o organizație nonprofit și un Super PAC afiliate senatorului din Florida Marco Rubio, fost discipol politic al lui Jeb Bush, au strâns împreună aproape 32 milioane de dolari. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

2 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

3 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumi…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!