SUA: Criminalul de la cinematograful din Colorado a fost condamnat la închisoare pe viață

SUA: Criminalul de la cinematograful din Colorado a fost condamnat la închisoare pe viață

Un tribunal din Colorado (vestul SUA) l-a condamnat miercuri pe James Holmes Eagen la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru masacrul de la cinematograful din Aurora unde a ucis 12 persoane și a rănit alte circa 70, informează agențiile DPA și AFP. *SUA: Închisoare pe via?ă pentru autorul masacrului de la cinematograful din Aurora

Tânărul de 27 de ani a scăpat de pedeapsa cu moartea la începutul lunii august deoarece juriul era divizat, în schimb el a fost condamnat la pedeapsa maximă de închisoare.

Judecătorul Carlos A Samour l-a condamnat pe Holmes la 12 pedepse consecutive cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru uciderea lui Jonathan Blunk, Alexander Boik, Jesse Childress, Gordon Cowden, Jessica Ghawi, John Larimer, Matthew McQuinn, Micayla Medek, Veronica Moser Sullivan, Alex Sullivan, Alexander Teves și Rebecca Wingo la cinematograful Century 16 din Aurora, Colorado, pe 20 iulie 2012.

Pentru tentativele de omor asupra altor 67 de persoane, Holmes a primit 48 de ani de închisoare. Legislația din Colorado impune ca sentințele să fie efectuate consecutiv, notează DPA.

Judecătorul Samour de la tribunalul din Centennial a vorbit aproape o oră despre sistemul judiciar înainte de a enunța sentința, puternic aplaudată de publicul din sala de judecată.

Înarmat puternic, James Holmes a deschis focul la 20 iulie 2012 într-un cinematograf al orășelului Aurora, plin de lume în timpul unei proiecții a filmului Batman "The Dark Knight Rises".

Masacrul a reaprins eterna dezbatere asupra controlului armelor de foc în Statele Unite, notează France Presse.

Procurorii au susținut condamnarea la moarte, declarând că James Holmes și-a planificat minuțios masacrul având suficientă muniție pentru a ucide toți spectatorii din sala de cinema, unde în acea noapte erau prezente 400 de persoane.

Apărarea, la rândul ei, a pledat fără succes pentru iresponsabilitate din cauza demenței.

Judecătorul Samour a decis sentințele pe baza celorlalte acuzații. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?