SUA: După 11 ore, audierea lui Hillary Clinton în Congres în legătură cu Benghazi s-a încheiat

SUA: După 11 ore, audierea lui Hillary Clinton în Congres în legătură cu Benghazi s-a încheiat

După unsprezece ore istovitoare, audierea maraton a fostei șefe a diplomației americane Hillary Clinton în legătură cu atacurile mortale de la Benghazi în Libia în 2012 s-a încheiat joi seară în Congres, relatează AFP.

Aparent fără a face pași greșiți, candidata democrată la Casa Albă a răspuns pe tot parcursul zilei la întrebările comisiei de anchetă create de majoritatea republicană în Camera Reprezentanților pentru a ancheta asupra atacurilor din 11 septembrie 2012, în care ambasadorul și alți trei americani au fost uciși.

Candidata democrată la Casa Alba a fost interogată, singură în fața celor 12 membri ai comisiei controlate de republicanii ostili, timp de opt ore și jumătate, cu mai multe pauze, începând de la 10.00 ora locală (14.00 GMT).

Republicanii acuză administrația lui Barack Obama și pe Hillary Clinton de neglijență și manipulare politică, înainte și după atacuri, amintește France Presse.

A fost pentru a doua oară când Hillary Clinton depune mărturie pe această temă. Dar spre deosebire de audierile din ianuarie 2013, ea nu a ridicat vocea joi, iar singurele altercații au avut loc între membrii republicani și democrați ai comisiei, aceștia din urmă denunțând înverșunarea conservatorilor de a o demola pe candidata la Casa Albă în scopuri politice.

"Doamnă secretar, nu știu ce faceți, dar eu sunt epuizat", a declarat un ales democrat, Adam Schiff.

La sfârșitul audierii, Hillary Clinton, în curând 68 de ani, a suferit totuși de o criză de tuse, calmată repede de o pastilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…