SUA și alte șase state cer Rusiei să pună capăt loviturilor aeriene asupra opoziției siriene

SUA și alte șase state cer Rusiei să pună capăt loviturilor aeriene asupra opoziției siriene

SUA și alte șase state au făcut apel la Rusia să pună capăt atacurilor asupra opoziției siriene și civililor, exprimând 'profundă îngrijorare' asupra operațiunii militare ruse în Siria, relatează Reuters. Într-o declarație comună, SUA, Franța, Germania, Qatar, Arabia Saudită, Turcia și Marea Britanie au criticat loviturile aeriene ruse despre care afirmă că nu au vizat poziții sau obiective ale grupării Statul Islamic.

'Aceste acțiuni militare constituie o escaladare suplimentară și nu vor face decât să alimenteze și mai mult extremismul și radicalizarea', se menționează în declarația comună.

Între timp, Ministerul rus de Externe, citat de agențiile ruse de presă, informează că forțele aeriene ruse au efectuat vineri 14 zboruri în Siria, lansând șase lovituri aeriene asupra unor obiective ale grupării jihadiste SI.

Igor Konașenkov a precizat că la raiduri au luat parte avioane Su-34, Su-24M și Su-25 și că un centru de operațiuni militare al jihadiștilor SI din provincia Idlib a fost distrus în urma loviturilor aeriene ruse. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră