SUA: Un condamnat la moarte a fost executat în Texas

SUA: Un condamnat la moarte a fost executat în Texas

Statul american Texas a executat miercuri un deținut care a fost găsit vinovat în 2002 de declanșarea unui incendiu în care au murit trei copii, printre care și fiica sa în vârstă de un an, relatează AFP și Reuters. Raphael Holiday, un bărbat de culoare în vârstă de 36 de ani, a fost executat prin injecție letală într-o închisoare din Texas și a murit miercuri, la ora locală 20:30 (02:30 GMT joi), a declarat un purtător de cuvânt al administrației penitenciare locale.

El a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea a trei copii. Victimele, în vârstă de 1, 5 și 7 ani, au fost două fiice vitrege și propria fiică a bărbatului, conform documentelor făcute publice de procurorul din Texas.

Holiday, în conflict cu soția sa și vizat de un ordin de restricție emis pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale vitrege de șapte ani, a încălcat această interdicție în seara de 5 septembrie 2000.

El a intrat în casa familiei, iar soția sa a fugit pentru a căuta ajutor. Cu arma în mână, el a forțat-o pe bunica fetelor să stropească cu benzină în locuință, după care i-a dat foc. Singura care a supraviețuit incendiului a fost bunica fetelor.

După ce a asistat la declanșarea incendiului, Holiday a plecat de la locul crimei cu mașina și a fost prins după o cursă de urmărire cu poliția.

În Texas au avut loc în 2015 13 execuții, respectiv jumătate din cele 26 înregistrate în acest an în SUA, potrivit Centrului de informații privind pedeapsa cu moartea (DPIC).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro