SUA: Un condamnat la moarte a fost executat în Texas

SUA: Un condamnat la moarte a fost executat în Texas

Statul american Texas a executat miercuri un deținut care a fost găsit vinovat în 2002 de declanșarea unui incendiu în care au murit trei copii, printre care și fiica sa în vârstă de un an, relatează AFP și Reuters. Raphael Holiday, un bărbat de culoare în vârstă de 36 de ani, a fost executat prin injecție letală într-o închisoare din Texas și a murit miercuri, la ora locală 20:30 (02:30 GMT joi), a declarat un purtător de cuvânt al administrației penitenciare locale.

El a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea a trei copii. Victimele, în vârstă de 1, 5 și 7 ani, au fost două fiice vitrege și propria fiică a bărbatului, conform documentelor făcute publice de procurorul din Texas.

Holiday, în conflict cu soția sa și vizat de un ordin de restricție emis pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale vitrege de șapte ani, a încălcat această interdicție în seara de 5 septembrie 2000.

El a intrat în casa familiei, iar soția sa a fugit pentru a căuta ajutor. Cu arma în mână, el a forțat-o pe bunica fetelor să stropească cu benzină în locuință, după care i-a dat foc. Singura care a supraviețuit incendiului a fost bunica fetelor.

După ce a asistat la declanșarea incendiului, Holiday a plecat de la locul crimei cu mașina și a fost prins după o cursă de urmărire cu poliția.

În Texas au avut loc în 2015 13 execuții, respectiv jumătate din cele 26 înregistrate în acest an în SUA, potrivit Centrului de informații privind pedeapsa cu moartea (DPIC).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…