SUA: Un suspect jihadist, împușcat în centrul orașului Boston

SUA: Un suspect jihadist, împușcat în centrul orașului Boston

Un presupus islamist în vârstă de 26 de ani, aflat sub supravegherea FBI, a fost împușcat marți la Boston, în nord-estul Statelor Unite, după ce a amenințat agenți federali cu un cuțit, au informat autoritățile, citate de AFP.

Usaama Rahim a fost ucis în fața unei farmacii din Boston după ce a refuzat să se supună ordinului de a arunca cuțitul de tip pumnal militar, a informat comisarul poliției orașului într-o conferință de presă.

El era căutat de autoritățile federale pentru "informații legate de terorism", a menționat comisarul William Evans, refuzând totodată să confirme informațiile potrivit cărora tânărul s-a radicalizat în Siria.

"Considerăm că reprezenta o amenințare", a declarat William Evans, "era supravegheat de multă vreme".

Usaama Rahim a fost împușcat de două gloanțe, unul în piept, altul în abdomen, a precizat el.

Fratele suspectului, Ibrahim Rahim, imam și educator islamic, a explicat că fratele său mai mic a fost împușcat de trei gloanțe în spate în timp ce aștepta autobuzul să meargă la lucru.

Pe contul său de Twitter, el a cerut mass-media să aibă răbdare și să respecte doliul familiei. "Odată ce vom ieși din doliu, vom face o declarație din partea familiei", a scris el.

Potrivit presei americane, tânărul era originar din Orientul Mijlociu, fără alte precizări. Fratele său mai mare este absolvent al universității din Medina, în Arabia Saudită.

Vincent Lisi, agent special al FBI la Boston, a declarat jurnaliștilor că suspectul era supravegheat permanent de poliția din Boston, a statului Massachusetts și de forțe ale coaliției antiteroriste. "Îl consideram ca înarmat și periculos", a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro