SUA/prezidențiale: Ben Carson îl depășește pe Donald Trump în intențiile de vot ale republicanilor

SUA/prezidențiale: Ben Carson îl depășește pe Donald Trump în intențiile de vot ale republicanilor

Candidatul la nominalizarea republicană în cursa pentru Casa Albă Ben Carson a trecut pentru prima dată în fața miliardarului Donald Trump într-un sondaj privind intențiile de vot ale republicanilor, sondaj realizat la scară națională și ale cărui rezultate au fost date publicității marți, informează agenția de presă AFP.

Ben Carson, neurochirurg și nou-venit în politică, singurul candidat afro-american pentru Casa Albă în alegerile din 2016, este creditat cu 26% din intențiile de vot în rândul electorilor republicani intervievați de cotidianul The New York Times și postul de televiziune CBS News.

Astfel, Carson trece pentru prima dată, la scară națională, în fața magnatului din domeniul imobiliarelor Donald Trump, creditat cu 22% din intențiile de vot. Cu toate acestea, avansul se menține în marja de eroare, care este de 6%.

Marco Rubio, senator de Florida, fiu al unor imigranți cubanezi, se clasează pe locul trei, cu numai 8% din intențiile de vot, în timp ce Jeb Bush este creditat cu 7%, ca și Carly Fiorina, fostă președintă-director general la Hewlett-Packard.

Sondajul dezvăluie în special indecizia electorilor, șapte republicani din zece pronunțându-se în favoarea unui candidat și afirmând, în același timp, că este încă prea devreme pentru ca ei să fie siguri de sprijinul lor. Doar 28% au declarat că alegerea lor este definitivă.

Ben Carson s-a pronunțat, duminică, pentru interzicerea aproape totală a avortului, exceptând cazurile de viol sau incest. El este, de asemenea, un fervent apărător al portului de armă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”