SUSPECT de Ebola la Madrid. Protocolul de urgenţă sanitară a fost activat. EBOLA pe înţelesul tuturor: Cum se transmite, simptome şi metode de prevenire - VIDEO

SUSPECT de Ebola la Madrid. Protocolul de urgenţă sanitară a fost activat. EBOLA pe înţelesul tuturor: Cum se transmite, simptome şi metode de prevenire - VIDEO

Un pasager al unei curse Air France a fost supus unui control medical după aterizarea avionului companiei aeriene la Madrid, urmând protocolul de urgenţă pentru Ebola, a anunţat Air France.

SUSPECT de Ebola la Madrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul, care venea de la Paris, a fost trimis într-o zonă specială, iar o echipă medicală a urcat la bord pentru a examina pasagerul suspect, a adăugat într-un comunicat AENA, gestionarul aeroporturilor spaniole.

"Protocolul de urgenţă sanitară a fost activat pe aeroportul Adolfo Suarez Madrid-Barajas, pentru un pasager dintr-un avion Air France care venea de la Paris", a afirmat AENA.

"Este vorba despre protocolul pentru Ebola", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Air France.

Compania "Air France confirmă că un pasager al cursei AF1300, care asigura ruta Paris Charles de Gaulle-Madrid Barajas, la data de 16 octombrie 2014, a prezentat simptome (tremurături) în timpul zborului", a explicat compania într-un comunicat.

"După efectuarea controlului, pasagerii ar trebui să coboare în mod normal, în minutele următoare", a adăugat Air France.

Virusul EBOLA, pe înţelesul tuturor: Cum se transmite, simptome şi metode de prevenire - VIDEO

Ultimul bilanţ global al epidemiei de Ebola este de 4.493 de morţi dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări, iar previziunile pentru următoarea perioadă sunt sumbre. Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că "lumea este pe cale să piardă cursa împotriva Ebola", anticipând între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa de Vest începând din decembrie, precum şi apariţia de noi cazuri în alte zone ale lumii.

Precedentul bilanţ al OMS, dat publicităţii la 8 octombrie, anunţa4.033 de morţi din 8.399 de cazuri înregistrate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţiia decis să împartă în două grupe ţările afectate de epidemie. Prima grupă este formată din cele mai afectate trei ţări (Liberia, Sierra Leone şi Guineea), iar cea de-a douainclude Nigeria, Senegal, SUA şi Spania.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului, în 1976, aapărut în Guineea la sfârşitul lunii decembrie 2013. De atunci, au fost înregistraţi 2.458 de morţi în Liberia, din 4.249 de cazuri. De asemenea, au fost înregistraţi 1.183 de morţi dintre cele3.252 de cazuridin Sierra Leone şi 843 de morţi dintre cele1.472 de cazuri în Guineea.

Situaţiadin Nigeria şi din Senegal a rămas neschimbată de la precedentul bilanţ oficial: 20 de cazuri, dintre care opt mortale, în Nigeria, şi un caz în Senegal, un student din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi la 10 septembrie.

În Statele Unite, două cadre medicale au fost infectate cu Ebola într-un spital din Texas, unde un pacient a murit după ce a contractat boala în Liberia. Spania aînregistrat un caz de infectare, o asistentă care a îngrijit doi misionari bolnavi repatriaţi la Madrid, unde au murit în august şi, respectiv, în septembrie.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...