Ţara care vrea SĂ AMPRENTEZE cetăţenii la magazine

Ţara care vrea SĂ AMPRENTEZE cetăţenii la magazine

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat introducerea unor sisteme de amprentare în magazine, pentru a combate contrabanda cu alimente spre Columbia, relatează BBC News Online.

Venezuela propune amprentarea cetăţenilor la magazine, pentru a combate contrabanda cu alimente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Nicolas Maduro a afirmat că, prin introducerea sistemelor de amprentare, cetăţenii vor fi descurajaţi să cumpere mai multe dintre produsele aflate în raftul magazinelor, potrivit BBC News Oline.

Opoziţia de la Caracas a respins însă iniţiativa preşedintelui Nicolas Maduro, afirmând că poliţia îi va trata drept hoţi pe toţi locuitorii Venezuelei.

În plus, criticii iniţiativei susţin că amprentarea consumatorilor reprezintă o încălcare a vieţii private şi o raţionalizare a produselor de bază.

Potrivit autorităţilor de la Caracas, peste 40% din produsele de bază destinate pieţei interne din Venezuela se regăsesc în contrabanda spre Columbia, unde sunt vândute la preţuri mult mai mari.

"Cantitatea produselor care ajung prin contrabandă în Columbia ar fi suficientă pentru a umple rafturile magazinelor din Venezuela", a declarat la începutul săptămânii purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Efrain Velasco Lugo, pentru cotidianul El Universal.

Iniţiativa preşedintelui Nicolas Maduro intervine în condiţiile în care opoziţia critică autorităţile de la Caracas pentru criza economică cu care se confruntă ţara. De altfel, manifestaţii ample au avut loc în ianuarie în Venezuela împotriva situaţiei economice.

De asemenea, Venezuela a lansat la începutul acestei luni o amplă operaţiune împotriva acţiunilor de contrabandă la frontiera cu Columbia, unde a desfăşurat 17.000 de soldaţi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…