Terorista britanică Samantha Lewthwaite, supranumită "văduva albă" ar fi fost ucisă de rebelii proruși

Terorista britanică Samantha Lewthwaite, supranumită "văduva albă" ar fi fost ucisă de rebelii proruși

Islamista britanică de origine irlandeză Samantha Lewthwaite, supranumită "văduva albă", suspectată de implicare în atacul de la mallului din Nairobi (Kenya), dată în căutare prin Interpol, ar fi fost ucisă de rebelii proruși în confruntările din estul Ucrainei, relatează media rusă, citând agenția de presă a rebelilor proruși "Novorossia".

Irlandeza (30 de ani) ar fi luptat de partea voluntarilor ucraineni — potrivit unor surse, în batalionul 'Donbas', conform altora, în batalionul 'Aydar' — și ar fi fost ucisă de un lunetist.

Potrivit agenției 'Novorossia', terorista ar fi fost eliminată cu aproximativ două luni în urmă, în apropiere de localitatea Debalțevo, important nod de transporturi între regiunile Donețk și Lugansk, controlat de trupele ucrainene.

Samantha Lewthwaite, văduva unuia dintre autorii atentatului sinucigaș comis la Londra în 2005, ar fi fost ucisă de un lunetist, voluntar venit din Rusia ca să lupte de partea rebelilor proruși.

Islamista britanică este suspectată de implicare în atacurile comise în centrul comercial din Westgate (Nairobi) de membri ai milițiilor somaleze Al-Shebab, soldat cu 67 de morți.

Un reprezentant al Ministerului britanic de Externe a declarat miercuri că autoritățile de la Londra au luat cunoștință de aceste zvonuri și în prezent verifică dacă acestea corespund sau nu realității, potrivit Daily Mail.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa