Thailanda: Armata a decretat legea marţială

Thailanda: Armata a decretat legea marţială

Instaurarea legii marţiale, decizie prin care armata va avea puteri sporite vizează restabilirea „păcii şi a ordinii publice” au anunţat reprezentanţii instituţiei de apărare a statului asiatic la o televiziune controlată de militari.

„Instaurarea legii marţiale nu este o lovitură de stat. Populaţia nu trebuie să-şi facă griji şi trebuie să-şi trăiască viaţa normal în continuare”, au fost sfaturile forţele militare. După anunţ, militarii au preluat controlul principalelor canale de televiziune din Thailanda, informează CNN.

Corespondentul postului australian de televiziune ABC a afirmat că militarii au preluat controlul „punctelor cheie” din capitala thailandeză.

Un consilier guvernamental a declarat ulterior că Guvernul interimar nu a fost consultat cu privire la această decizie şi îşi va păstra atribuţiile. „Declararea legii marţiale este o dovadă a autorităţii militare (...) Guvernul interimar va continua să existe", a subliniat el.

Anterior, oficiali ai serviciilor de securitate au avertizat că Thailanda este în pragul unui război civil, iar armata a avertizat de săptămâna trecută că va interveni pentru a opri criza după moartea a trei protestatari în urma unui atentat.

„Ne temem de tendinţele spre război civil”, a afirmat Tarit Pengdith, şeful Departamentului thailandez pentru anchete speciale citat de AFP. De asemenea, reprezentanţii opoziţiei care stau în faţa clădirii Guvernului vor numirea unui prim-ministru neutru şi cer un nou rânduri de alegeri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...