Tornade şi furtuni în Belgia: 33 de oameni răniţi şi importante pagube materiale - FOTO

Tornade şi furtuni au afectat duminică jumătatea sudică a Belgiei, provocând rănirea a 33 de persoane în satul Marbay din provincia Luxemburg şi numeroase pagube materiale.

Tornade şi furtuni în Belgia: 33 de oameni răniţi şi importante pagube materiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O tornadă s-a produs duminică în satul Marbay din provincia belgiană Luxemburg, unde se desfăşura un târg de vechituri, provocând rănirea a 33 de persoane, dintre care patru grav. Mici tornade, care au provocat pagube materiale, au avut loc şi în Gozée (Thuin, provincia Hainaut) şi la Waret-l'Evêque (provincia Liege), unde au fost avariate aproximativ 15 case, relatează rtbf.be.

Un cort ridicat pentru acest târg a fost răsturnat de vânt. Pompierii, Crucea Roşie şi Protecţia Civilă s-au mobilizat imediat, iar răniţii, majoritatea cu fracturi de coaste sau răni la faţă, au fost transferaţi după incident către clinicile Libramont şi Arlon.

"Aceste persoane sunt încă spitalizate şi vor rămâne internate pentru câteva zile", dar sunt în afara pericolului, a declarat luni primarul localităţii.

Pagube au fost semnalate şi în restul satului, unde acoperişurile a două case au fost parţial spulberate de rafalele de vânt.

Pompierii din oraşul Namur, capitala provinciei cu acelaşi nume, au fost nevoiţi să intervină în numeroase rânduri după ploile abundemte de duminică seara. În urma furtunii, acoperişurile unor case au fost distruse, în timp ce mai multe cabluri electrice au căzut.

La rândul lor, pompierii din Thuin, în provincia Hainaut, au avut circa zece intervenţii, duminică, în urma furtunii care a afectat regiunea. Potrivit locuitorilor, o mică tornadă s-a abătut asupra cartierului Gozée, a smuls acoperişurile a două case şi a distrus o verandă în care se aflau doi copii. Aceştia din urmă nu au fost răniţi, dar pagubele materiale sunt importante.

Alte aproximativ 15 locuinţe au fost afectate duminică seara de o minitornadă la Waret-l'Evêque (în provincia Liège), a anunţat primarul Eric Hautphenne (PS). Nicio persoană nu a fost însă rănită.

Precipitaţiile abundente au provocat inundaţii duminică seara şi la Hasselt şi în împrejurimi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

4 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze