Tornade şi furtuni în Belgia: 33 de oameni răniţi şi importante pagube materiale - FOTO

Tornade şi furtuni în Belgia: 33 de oameni răniţi şi importante pagube materiale - FOTO

Tornade şi furtuni au afectat duminică jumătatea sudică a Belgiei, provocând rănirea a 33 de persoane în satul Marbay din provincia Luxemburg şi numeroase pagube materiale.

Tornade şi furtuni în Belgia: 33 de oameni răniţi şi importante pagube materiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O tornadă s-a produs duminică în satul Marbay din provincia belgiană Luxemburg, unde se desfăşura un târg de vechituri, provocând rănirea a 33 de persoane, dintre care patru grav. Mici tornade, care au provocat pagube materiale, au avut loc şi în Gozée (Thuin, provincia Hainaut) şi la Waret-l'Evêque (provincia Liege), unde au fost avariate aproximativ 15 case, relatează rtbf.be .

Un cort ridicat pentru acest târg a fost răsturnat de vânt. Pompierii, Crucea Roşie şi Protecţia Civilă s-au mobilizat imediat, iar răniţii, majoritatea cu fracturi de coaste sau răni la faţă, au fost transferaţi după incident către clinicile Libramont şi Arlon.

"Aceste persoane sunt încă spitalizate şi vor rămâne internate pentru câteva zile", dar sunt în afara pericolului, a declarat luni primarul localităţii.

Pagube au fost semnalate şi în restul satului, unde acoperişurile a două case au fost parţial spulberate de rafalele de vânt.

Pompierii din oraşul Namur, capitala provinciei cu acelaşi nume, au fost nevoiţi să intervină în numeroase rânduri după ploile abundemte de duminică seara. În urma furtunii, acoperişurile unor case au fost distruse, în timp ce mai multe cabluri electrice au căzut.

La rândul lor, pompierii din Thuin, în provincia Hainaut, au avut circa zece intervenţii, duminică, în urma furtunii care a afectat regiunea. Potrivit locuitorilor, o mică tornadă s-a abătut asupra cartierului Gozée, a smuls acoperişurile a două case şi a distrus o verandă în care se aflau doi copii. Aceştia din urmă nu au fost răniţi, dar pagubele materiale sunt importante.

Alte aproximativ 15 locuinţe au fost afectate duminică seara de o minitornadă la Waret-l'Evêque (în provincia Liège), a anunţat primarul Eric Hautphenne (PS). Nicio persoană nu a fost însă rănită.

Precipitaţiile abundente au provocat inundaţii duminică seara şi la Hasselt şi în împrejurimi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”