Tot mai multe franțuzoaice se lasă seduse de jihadiști

Tot mai multe franțuzoaice se lasă seduse de jihadiști

Circa 40% dintre francezii care s-au alăturat jihadiștilor din Siria și Irak sunt femei, cele mai multe dintre ele fiind de fapt tinere îndoctrinate pe internet, a dezvăluit postul BFM TV, citat miercuri de AFP. Conform datelor publicate de acest post de televiziune, dintre cei 315 francezi care anul trecut au intrat în rândurile grupării jihadiste Statul Islamic (SI), 140 sunt femei. În total, în prezent alături de SI luptă circa 600 de francezi, 220 fiind femei.

Ele nu sunt seduse de lupta jihadiștilor, ci de elementul matrimonial, adică să găsească un soț pe care și-l imaginează ca fiind unul de încredere și alături de care cred că pot avea un viitor, explică psihologul specialist în chestiuni jihadiste Patrick Amoyel.

La rândul său, autorul cărții 'Jihad Academy', Nicolas Hénin, susține că jihadiștii reușesc să recruteze noi adepți în Franța convingându-i pe aceștia că ei sunt 'umiliți' de statul francez și că SI 'le va reda onoarea' punând această țară 'în genunchi'.

Pe de altă parte, fenomenul atragerii femeilor de către jihadiști nu este unul nou, dar anul trecut s-a constatat o extindere a lui. De asemenea, jihadiștii reușesc să convingă tot mai multe femei să se implice activ în acțiuni teroriste, cum a fost cazul franțuzoaicei de origine marocană Hasna Aitboulahcen, care s-a sinucis în timpul unei operațiuni antiteroriste desfășurate de poliția franceză în urma atentatelor din luna noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu