Tragedia A320 în Alpii francezi: Anchetatorii au adunat mostre de ADN de la jumătate dintre victime

Tragedia A320 în Alpii francezi: Anchetatorii au adunat mostre de ADN de la jumătate dintre victime

Echipa de anchetatori care se ocupă de cazul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi a reușit să adune mostre de ADN de la jumătate dintre cele 150 de victime al cumplitei tragedii aeriene de săptămâna trecută, au anunțat autoritățile, în timp ce se înmulțesc dezvăluirile despre personalitatea copilotului, care se pare că a provocat deliberat dezastrul, relatează AFP.

În cea de-a șasea zi de căutări la locul catastrofei survenite marți într-o regiune montană din sud-estul Franței, anchetatorii au 'izolat 78 de mostre de ADN distincte', care vor fi comparate cu cele ale familiilor victimelor pentru a fi identificate, a declarat duminică procurorul din Marsilia, Brice Robin.

De la prăbușirea avionului Airbus A320, anchetatorii încearcă să adune cât mai multe elemente care să permită identificarea victimelor, dar, ținând cont de starea elementelor prelevate și a terenului extrem de accidentat, sarcina este extrem de dificilă.

Lucrările de amenajare a unui drum de acces la locul prăbușirii avionului, care să fie utilizabil de ATV-uri, sunt așteptate să se încheie luni seara, după cum a declarat procurorul Robin. Pe acest drum ar urma să fie evacuate unele fragmentele mari din cabină, greu de transportat pe cale aeriană.

Până în prezent, anchetatorii sunt transportați zilnic la locul prăbușirii A320 cu elicopterul, care decolează de pe aerodromul din Seyne-les-Alpes, situat la o distanță de aproximativ 10 km.

Pe fondul căutărilor neîntrerupte, presa germană continuă să dezvăluie noi informații despre cum a evoluat dezastrul și despre personalitatea copilotului Andreas Lubitz.

Cotidianul german Bild a dat publicității în ediția sa de duminică filmul ultimelor momente ale avionului A320 al Germanwings, după ce a avut acces la informațiile obținute în urma decriptării uneia din cutiile negre ale aparatului de zbor, care înregistra discuțiiile și sunetele din cabina de pilotaj.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria