TRGEDIE în Mexic: 43 de studenți dați dispăruți în luna septembrie în statul Guerrero au fost uciși

TRGEDIE în Mexic: 43 de studenți dați dispăruți în luna septembrie în statul Guerrero au fost uciși

Membrii unei bande infracționale din Mexic au declarat că 43 de studenți dați dispăruți în septembrie în statul Guerrero, din sud-vestul țării, au fost uciși, iar rămășițele lor pământești au fost incinerate, a anunțat vineri procurorul general al țării, Jesus Murillo Karam, citat de DPA.

Cei doi suspecți au afirmat în fața polițiștilor că studenții fuseseră predați bandei de crimă organizată Guerreros Unidos, care i-a transportat apoi cu un camion la o groapă de gunoi. Când au sosit, 15 dintre studenți erau deja asfixiați, iar membrii bandei infracționale i-au împușcat pe supraviețuitori. Cadavrele studenților au fost arse timp de 14 ore după ce a fost turnat combustibil auto pe ele. Ulterior, rămășițele pământești ale tinerilor au fost puse în saci de plastic și aruncate într-un râu.

Declarațiile lui Murillo au fost făcute într-o discuție cu membrii familiilor studenților, care au acuzat autoritățile că nu fac nimic pentru a-i găsi pe tinerii dați dispăruți în urmă cu o lună și jumătate.

Procurorul general al Mexicului a spus că versiunea prezentată de suspecți trebuie să fie însă confirmată și de medicii legiști, iar în acest scop trebuie așteptate rezultatele testelor ADN efectuate în Austria.

Între timp, studenții vor rămâne în mod oficial dați dispăruți.

Pe de altă parte, Jose Luis Abarca, primarul orașului Iguala unde au fost răpiți tinerii, a fost arestat marți în Ciudad de Mexico pe când încerca să fugă, el fiind suspectat de legături cu gruparea de crimă organizată Guerreros Unidos, presupusa autoare a răpirilor.

AGERPRES/(AS — editor: Tudor Martalogu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante