Turcia a autorizat SUA să folosească bazele turce pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic

Turcia a autorizat SUA să folosească bazele turce pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic

Turcia a autorizat Statele Unite să folosească bazele sale aeriene, în special importanta bază de la Incirlik, în sud, pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), a anunţat duminică un oficial din domeniul Apărării.

"Detaliile utilizării (bazelor turce în lupta împotriva SI) sunt în continuare în curs de elaborare", a declarat acest oficial pentru AFP, sub protecţia anonimatului.

Forţele aeriene americane folosesc de mult timp baza de la Incirlik, situată în sudul Turciei, iar aproximativ 1.500 de americani sunt staţionaţi în aceasta.

Însă, până în prezent avioanele americane folosite în bombardamente împotriva SI decolează de la bazele aeriene Al-Dhafra din Emiratele Arabe Unite (EAU), Ali al-Salem din Kuwait şi Al-Udeid din Qatar, unde se află şi Centrul Operaţional Aerian american pentru 20 de ţări din regiune (CAOC).

Baza din Qatar este dotată cu o pistă de aterizare de 4,5 kilometri şi constituie un important centru logistic, în cadrul căruia se află şi un vast depozit de muniţie.

Avioane americane de tip F-16 sunt staţionate de anul trecut şi în Iordania, iar Pentagonul are acorduri cu Omanul pentru a utiliza bazele militare din acest stat.

Armata americană poate, în plus, să utilizeze o bază din Diego Garcia, un teritoriu britanic de la Oceanul Indian, pentru bombardiere de tip B-52, B-1 şi B-2.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…