Ucraina: Șapte militari au fost uciși în estul țării în ultimele 24 de ore

Ucraina: Șapte militari au fost uciși în estul țării în ultimele 24 de ore

Șapte militari ucraineni au fost uciși și 23 răniți în luptele cu rebelii separatiști proruși în estul Ucrainei în ultimele 24 de ore, a anunțat marți dimineață un purtător de cuvânt militar ucrainean, citat de Reuters.

''În timpul nopții de 10 spre 11 februarie s-a înregistrat o intensificare a atacurilor din partea inamicului asupra pozițiilor ucrainene'', a declarat Anatoli Stelmah, într-o intervenție televizată.

Un alt reprezentant al armatei ucrainene a spus că forțele guvernamentale au fost ținta a 87 de atacuri separate începând de luni.

Schimburile de focuri au fost violente mai ales în zona orașului Debalțevo, nod feroviar și rutier important la nord-est de orașul Donețk și care asigură legătura cu o altă regiune separatistă, Lugansk.

ONU estimează numărul persoanelor ucise în cele aproape zece luni de conflict în estul Ucrainei la peste 5.000, cifră menționată în toate dezbaterile oficiale.

Pe de altă parte, separatiștii proruși din estul Ucrainei au anunțat luni începerea 'mobilizării voluntare' prin care încearcă să înroleze încă aproximativ 100.000 de combatanți, avertizând totodată că nu vor face 'niciun pas înapoi' în ce privește stabilirea liniei de demarcație ce separă trupele lor de cele ale armatei ucrainene.

''Pot să vă spun un lucru: cu greu ne vom mișca de pe linia pe care suntem în prezent. Principiul nostru este: niciun pas înapoi. Nu vom ceda ceva ce am plătit cu sângele nostru'', a afirmat Igor Plotnițki, liderul autoproclamatei 'republici populare Lugansk'. El s-a referit la noua rundă de negocieri pe care separatiștii o vor avea marți la Minsk cu guvernul ucrainean, înaintea summitului ce-i va reuni ulterior, tot în capitala Belarusului, pe președinții rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroșenko, francez Francois Hollande și pe cancelarul german Angela Merkel, în încercarea de a conveni asupra unui plan de pace.

Unul dintre cele mai delicate puncte ale negocierilor pentru soluționarea crizei din Ucraina pare să fie trasarea liniei de demarcație între cele două tabere, întrucât, în urma recentei ofensive militare, separatiștii proruși au cucerit noi teritorii și nu mai acceptă linia de demarcație ce urma să fie stabilită în baza acordurilor de la Minsk, din luna septembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…

4 Români, aveți încredere în președintele vostru, nu vă va dezamăgi!

5 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…