Un calculator al Angelei Merkel, lovit de un atac cibernetic asupra Bundestagului (media)

Un calculator al Angelei Merkel, lovit de un atac cibernetic asupra Bundestagului (media)

Un calculator al cancelarului Angela Merkel a fost lovit de atacul cibernetic fără precedent care a vizat în mai Bundestagul, camera inferioară a parlamentului german, afirmă cotidianul Bild în ediția sa de duminică, preluat de AFP.

Atacul a fost constatat în mai și s-a dovedit mult mai important și vast decât s-a crezut inițial, serviciile Bunedestagului înfruntând dificultăți în neutralizarea lui. Potrivit mass-media germane, timp de mai multe săptămâni, hackerii au infiltrat adânc rețeaua informatică, reușind să pirateze dare.

Conform Bild, care nu citează surse, atacul a "infectat" în special unul din calculatoarele de birou de care dispune în Bundestag Angela Merkel, deputat din 1990 din circumscripția Stralsund (nord).

Potrivit cotidianului popular, acest calculator a fost unul din primele în care a fost constatat atacul de tip "troian".

Un purtător de cuvânt al grupului CDU, partidul conservator al cancelarului, a declarat jurnalului că "nu poate dezminți și nici confirma" aceste informații.

Întrebat în legătură cu un eventual furt de date din calculatorul cancelarului, anturajul Angelei Merkel a refuzat să se exprime, mai scrie Bild.

În ianuarie, site-urile oficiale ale Angelei Merkel, al cancelariei și Bundestagului au fost ținta unui atac cibernetic, revendicat de hackeri ruși. Potrivit mass-media germane, ultimul atac împotriva Bundestagului a provenit tot din Rusia și este posibil să fi fost lansat de serviciile de spionaj ale Moscovei.

Joi, președintele Bundestagului, conservatorul Norbert Lammer, a afirmat că, în ultimele două săptămâni, nu a mai fost observată nicio sustragere de date, fără să însemne, totuși, că au fost "oprite".

Potrivit Bild, prezența "troianului" a fost constatată vineri pe 15 calculatoare legate la rețeaua informatică a Bundestagului care, în aceeași zi, a votat o lege privind întărirea securității informatice a marilor companii.

Scurgeri de date au fost constatate pe cinci dintre acestea, continuă jurnalul, în opinia căruia hackerii au utilizat numele cancelarului pentru a trimite mesaje cu linkuri "infectate".

Administrația Bundestagului a avertizat deputații contra acestor false e-mailuri în numele cancelarului, adaugă Bild. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”