Un elicopter al armatei SUA s-a prăbușit în Marea Japoniei; șapte persoane rănite

Un elicopter al armatei SUA s-a prăbușit în Marea Japoniei; șapte persoane rănite

Șapte membri ai echipajului unui elicopter militar american au fost răniți după ce aparatul de zbor s-a prăbușit miercuri în largul insulei japoneze Okinawa, însă toate cele 17 persoane aflate la bord au fost salvate, informează DPA. Elicopterul, model UH-60, s-a prăbușit în momentul în care încerca să aterizeze pe o navă militară americană aflată în largul Japoniei, a informat Kyodo, citând autoritățile nipone. Aparatul de zbor s-a prăbușit la circa 30 de kilometri est de baza aeriană Kadena de pe insulă, precizează sursa citată.

Șeful de cabinet al premierului nipon Yoshihide Suga a declarat că guvernul va cere armatei SUA să investigheze cauza accidentului care s-a produs în contextul în care Suga discuta cu guvernatorul insulei Okinawa, Takeshi Onaga, în legătură cu construcția controversată a unei noi baze militare americane în partea de nord a insulei.

Ocupat de americani după război și retrocedat Japoniei în 1972, arhipelagul Okinawa, situat în sudul extrem al Japoniei, adăpostește mai mult de jumătate dintre cei 47.000 de militari staționați în țară, o coabitare greu acceptată de localnici. Populația locală se plânge deseori de lipsa de securitate și de zgomotul provocat de această prezență masivă.

Conduși de guvernatorul Takeshi Onaga, localnicii se opun proiectului privind transferul bazei aeriene americane de la Futenma, instalată într-o zonă urbană, către zona de coastă mai puțin populată de la Henoko, ei susținând în schimb transferul bazei în afara teritoriului lor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache