Un fost rapper german devenit jihadist a fost ucis de o lovitură aeriană americană în Siria

Un fost rapper german devenit jihadist a fost ucis de o lovitură aeriană americană în Siria

Denis Mamadou Cuspert, un fost rapper german devenit membru al grupării Statul Islamic (SI), a fost probabil ucis recent de o lovitură aeriană americană în Siria, a declarat joi un responsabil american din domeniul Apărării, informează AFP și Reuters.

"Noi credem că el a fost ucis într-o lovitură în această lună", a indicat această sursă sub acoperirea anonimatului.

Rapperul, unul dintre jihadiștii cei mai cunoscuți din Germania, a fost "aparent" ucis de o lovitură "ce nu l-a vizat în mod special", a precizat responsabilul.

"El nu era considerat o țintă de mare valoare" pe care Statele Unite încercau să o elimine, a adăugat responsabilul american, fără a oferi alte detalii.

Denis Mamadou Cuspert, născut la Berlin și la un moment dat un rapper popular sub numele de Deso Dogg, fusese deja anunțat mort în mod eronat în aprilie 2014 într-un atac sinucigaș al Frontului al-Nosra — brațul Al Qaida în Siria — împotriva grupării Statul Islamic.

În februarie 2015, Statele Unite au anunțat că l-au plasat pe Denis Cuspert, al cărui nume de război era Abu Talha al-Almani, pe lista lor neagră de organizații "teroriste".

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, cetățeanul german în vârstă de patruzeci de ani s-a alăturat SI în 2012.

El a apărut în numeroase înregistrări video ale grupării jihadiste, ultima dată în noiembrie 2014 când părea să țină un cap retezat și a afirmat că este al unui bărbat executat care s-a opus SI.

Cuspert "a făcut jurământ de loialitate față de liderul SI Abu Baqr al-Baghdadi și se pare că a fost un agent de recrutare pentru SI, mai ales vorbitori de limbă germană", a considerat de asemenea Washingtonul, văzând în el un personaj "emblematic de recruți străini ai SI".

Un alt oficial american, citat de Reuters, a declarat că se crede că Cuspert a fost ucis într-o lovitură aeriană americană pe 16 octombrie împreună cu alte două persoane. Detalii suplimentare cu privire la această lovitură nu au fost disponibile imediat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

4 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

5 Foarte interesante amănunte!