Un grup de extrema stângă a revendicat un atentat eșuat împotriva poliției la Istanbul

Un grup turc de extrema stângă, care s-a aflat la originea unui atentat împotriva Ambasadei SUA la Ankara în 2013, a revendicat vineri atacul comis joi de un individ înarmat împotriva unor polițiști în fața Palatului Dolmabahçe din Istanbul, relatează AFP.

Foto: (c) haberler.com

Într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet, Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C) a indicat că autorul tentativei de atentat, interpelat în cursul acțiunii de forțele de poliție, este ''unul dintre combatanții săi''.

Identificat ca fiind Firat Ozcelik, bărbatul a aruncat joi două grenade de mână, care însă n-au explodat, asupra polițiștilor în uniformă din fața Palatului imperial Dolmabahçe, foarte frecventat de turiști, situat pe malul european al strâmtorii Bosfor, care împarte în două cel mai mare oraș al Turciei. Suspectul a fost imediat reținut de forțele de ordine.

În revendicarea sa, DHKP-C a explicat că a acționat ca represalii împotriva guvernului islamo-conservator (la putere) după moartea, în martie 2014, a adolescentului Berkin Elvan, decedat ca urmare a rănilor provocate de poliție în cursul unor manifestații ce au avut loc în iunie 2013 împotriva regimului.

DHKP-C este autorul a numeroase atacuri împotriva unor obiective guvernamentale în ultimii ani. În februarie 2013, grupul a revendicat un atac sinucigaș cu bombă împotriva Ambasadei SUA de la Ankara, care a provocat moartea unui agent turc de securitate.

AGERPRES/(AS — editor: Angela Sârbu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…