Un grup de extrema stângă a revendicat un atentat eșuat împotriva poliției la Istanbul

Un grup de extrema stângă a revendicat un atentat eșuat împotriva poliției la Istanbul

Un grup turc de extrema stângă, care s-a aflat la originea unui atentat împotriva Ambasadei SUA la Ankara în 2013, a revendicat vineri atacul comis joi de un individ înarmat împotriva unor polițiști în fața Palatului Dolmabahçe din Istanbul, relatează AFP.

Foto: (c) haberler.com

Într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet, Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C) a indicat că autorul tentativei de atentat, interpelat în cursul acțiunii de forțele de poliție, este ''unul dintre combatanții săi''.

Identificat ca fiind Firat Ozcelik, bărbatul a aruncat joi două grenade de mână, care însă n-au explodat , asupra polițiștilor în uniformă din fața Palatului imperial Dolmabahçe, foarte frecventat de turiști, situat pe malul european al strâmtorii Bosfor, care împarte în două cel mai mare oraș al Turciei. Suspectul a fost imediat reținut de forțele de ordine.

În revendicarea sa, DHKP-C a explicat că a acționat ca represalii împotriva guvernului islamo-conservator (la putere) după moartea, în martie 2014, a adolescentului Berkin Elvan, decedat ca urmare a rănilor provocate de poliție în cursul unor manifestații ce au avut loc în iunie 2013 împotriva regimului.

DHKP-C este autorul a numeroase atacuri împotriva unor obiective guvernamentale în ultimii ani. În februarie 2013, grupul a revendicat un atac sinucigaș cu bombă împotriva Ambasadei SUA de la Ankara, care a provocat moartea unui agent turc de securitate.

AGERPRES/(AS — editor: Angela Sârbu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!