Un japonez suspectat de Ebola a fost internat pentru teste la Chişinău

Un japonez suspectat de Ebola a fost internat pentru teste la Chişinău

Un cetăţean japonez suspectat că ar fi infectat cu virusul Ebola a fost internat, vineri, pentru teste medicale într-un spital din Chişinău, au anunţat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, în pagina online.

Un japonez suspectat de Ebola a fost internat pentru teste la Chişinău (Imagine: Shutterstock)

"Deocamdată, nu se ştie dacă cetăţeanul în cauză este infectat cu acest virus. El a fost depistat cu febră şi în Tokyo, de unde a decolat spre Republica Moldova. În urma testelor la care a fost supus acolo, medicii au afirmat că este vorba despre o răceală", a declarat reprezentanta biroului de presă al Ministerului Sănătăţii, Veronica Istrati.

Poliţia de Frontieră de la Chişinău a anunţat, anterior, într-un comunicat, că doi cetăţeni japonezi suspectaţi că au fost infectaţi cu virusul Ebola au fost identificaţi la Aeroportul din Chişinău.

Cei doi au ajuns la Chişinău în urma unei escale la Istanbul, însă s-au aflat anterior într-o deplasare în interes de serviciu în Africa de Sud. Cei doi pasageri au asigurat că au fost supuşi unor teste medicale şi la revenirea din Africa de Sud.

Virusul Ebola a provocat 1.552 victime dintre cele 3.069 de cazuri înregistrate în patru ţări din Africa de Vest, dar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria sunt ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola. Până în prezent, nu există niciun vaccin şi niciun tratament omologat pentru distrugerea acestui virus, care este contractat prin contactul direct cu fluide corporale.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia