Un tânăr ucide un profesor cu o arbaletă și rănește cel puțin patru persoane într-un institut din Barcelona

Un tânăr ucide un profesor cu o arbaletă și rănește cel puțin patru persoane într-un institut din Barcelona

Un profesor a murit și mai multe persoane au fost rănite după ce un tânăr a intrat luni într-un institut de învățământ din Barcelona (nord-est) înarmat cu o arbaletă, informează agenția de presă EFE și cotidianul spaniol El Mundo, care citează surse apropiate anchetei. Potrivit surselor citate, faptele s-au petrecut luni dimineața la orele locale 09:15, la institutul Joan Fuster din orașul catalan. Poliția catalană, care l-a reținut deja pe presupusul făptaș, un minor, și reprezentanți ai Sistemului de Urgențe Medicale (SEM) s-au deplasat la locul incidentului. Răniții — o profesoară și trei elevi — au leziuni ușoare.

Potrivit martorilor oculari, tânărul a ajuns la școală la 09:00, cu o oră mai târziu decât era prevăzut, și s-a îndreptat direct spre clasa sa. Odată ajuns acolo, a atacat-o cu arbaleta pe profesoară și pe fiica acesteia, care este și ea elevă la respectiva instituție de învățământ.

Auzind țipete, un profesor care preda într-o sală de clasă alăturată a ieșit în încercarea de a opri atacul, moment în care agresorul a tras în el cu arbaleta, nimerindu-l în piept și ucigându-l. Apoi, agresorul a intrat într-o altă clasă și a atacat un elev cu un cuțit pe care îl avea asupra lui.

De teamă că tânărul ar putea să-și continue seria de atacuri, profesorii și-au ținut elevii în clase. Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe tânăr să comită atacul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /