Ungaria este expusă amenințării teroriste, este de părere un fost oficial din serviciile secrete

Ungaria este expusă amenințării teroriste, este de părere un fost oficial din serviciile secrete

Ungaria este o țintă principală a extremiștilor islamiști, deoarece pe teritoriul său se află cea de-a doua importantă comunitate de evrei din Europa, a estimat Jozsef Horvath, fost înalt oficial din serviciile secrete ungare, într-un interviu publicat joi de cotidianul MagyarIdok, citat de agenția MTI.

''Europa este în ultimul ceas pentru a-și da seama că trebuie să-și apere granițele terestre și maritime'', a declarat Horvath, fost director general adjunct, estimând că guvernul ungar n-a avut altă variantă decât să ridice un gard de-a lungul frontierei sale cu Serbia.

''Europa stă pe un butoi cu pulbere și principalii lideri ai UE au aprins chiar ei fitilul'', a afirmat Horvath, exprimându-și speranța că serviciile secrete din celelalte țări europene le-au adus la cunoștință guvernelor lor informațiile necesare. ''Mânați de interese și obiective pe termen scurt, politicienii occidentali n-au avut curajul să ia aceleași decizii pe care premierul ungar a îndrăznit să le ia'', a adăugat Horvath.

''Este un mare pericol dacă sute de bărbați adulți, în stare bună de sănătate, cu experiență de război, apar toți dintr-odată în Europa. Diferite rețele ale crimei organizate au astfel acces la un mare număr de noi potențiali recruți. Acesta este un bun motiv pentru a crede că Statul Islamic exploatează criza imigranților'', este de părere fostul oficial ungar din domeniul serviciilor secrete.

În opinia sa, verificarea genților sau a bagajelor imigranților a fost practic imposibilă, astfel că este greu de știut câți dintre ei au introdus clandestin componente din care mai târziu poate fi făcută o bombă sau flacoane ce conțin o substanță de otrăvire în masă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…