Ungaria trimite mii de polițiști la granița cu Serbia pentru a opri refugiații

Ungaria trimite mii de polițiști la granița cu Serbia pentru a opri refugiații

Guvernul de la Budapesta a anunțat marți crearea unor unități speciale de apărare a granițelor, alcătuite din mii de polițiști care vor fi trimiși la frontiera cu Serbia pentru a împiedica imigranții clandestini să pătrundă pe teritoriul ungar, transmite agenția EFE. Anunțul a fost făcut de Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, el precizând că acesta din urmă a dispus crearea respectivelor unități.

De la începutul anului în curs, peste 100.000 de imigranți ilegali proveniți din Africa și Orientul Mijlociu au trecut granița dintre Serbia și Ungaria, cei mai mulți dorind doar să traverseze teritoriul ungar în drumul lor către statele vest-europene.

Guvernul de la Budapesta a decis în luna iunie să ridice un gard înalt de patru metri pe toată lungimea de 177 de kilometri a graniței cu Serbia, până în prezent gardul fiind construit pe o porțiune de 70 de kilometri.

Janos Lazar a mai declarat marți că executivul intenționează să modifice legislația, pentru ca infracțiunile legate de trecerea ilegală a frontierei să fie pedepsite mai aspru. Astfel, deteriorarea respectivului gard va fi sancționată cu până la patru ani de închisoare. De asemenea, vor fi înăsprite pedepsele pentru traficul de ființe umane, potrivit oficialului citat Ungaria fiind în prezent sub 'un asalt al traficanților'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor