UPDATE Avion civil rus prăbușit în Egipt: Trupurile neînsuflețite a cinci copii au fost descoperite la locul catastrofei

UPDATE Avion civil rus prăbușit în Egipt: Trupurile neînsuflețite a cinci copii au fost descoperite la locul catastrofei

UPDATE 12.22 - Trupurile neînsuflețite a cel puțin cinci copii au fost descoperite la locul prăbușirii avionului Airbus-321 al companiei aviatice ruse "Kogalâmavia", în peninsula Sinai, informează RIA Novosti și Reuters. * Catastrofă aviatică/Egipt: Putin ordonă trimiterea de avioane ale Ministerului rus pentru Situații de Urgență

Potrivit unor surse de informații din cadrul echipelor de salvare egiptene sosite la fața locului, avionul s-a rupt în două și "gemete s-ar auzi de sub rămășițele aparatului". "Încercăm să ajungem la secțiunea avionului unde s-ar mai putea găsi pasageri în viață. Am auzit voci și sperăm să găsim supraviețuitori", a declarat sursa de informație citată, potrivit RIA Novosti.

Anterior, surse locale de informație afirmau că nu există supraviețuitori ai accidentului aviatic.

Președintele rus Vladimir Putin a exprimat condoleanțe familiilor celor decedați în accident și a ordonat înființarea unei comisii pentru anchetarea cauzelor prăbușirii.

Aparatul Airbus-321 al companiei aviatice "Kogalâmavia", care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el—Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean sâmbătă la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.

UPDATE 11.16 — Resturile avionului civil rus prăbușit în Egipt au fost localizate; nu există supraviețuitori

Nu există supraviețuitori în urma accidentului aviatic produs sâmbătă în Egipt, când un avion civil rus cu 217 pasageri la bord s-a prăbușit în peninsula Sinai, au anunțat surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene, informează Reuters.

Resturile avionului civil rus au fost descoperite în nordul peninsulei Sinai, informa anterior site-ul de știri egiptean Youm7, citat de RIA Novosti. Potrivit sursei citate, forțele de securitate egiptene au încercuit zona în care s-a prăbușit avionul, lângă orașul El-Arish din nordul peninsulei Sinai, iar zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

O sursă de informație din cadrul Rosaviația a precizat pentru RIA Novosti că aparatul Airbus-321 al companiei aviatice "Kogalâmavia", care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el—Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.

Portalul de știri egiptean Masrawi informează că aviația militară egipteană a fost alertată pentru a căuta avionul rus.

UPDATE 10.35 — Egipt: Un "avion civil rus", cu peste 200 de persoane la bord, s-a prăbușit în peninsula Sinai

Un avion civil rus Airbus-321, cu 217 pasageri și 7 membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit sâmbătă în centrul peninsulei Sinai, în Egipt, a anunțat, într-un comunicat, biroul de presă al premierului egiptean Cherif Ismail, informează AFP și TASS.

Un înalt responsabil al Autorității egiptene pentru control al spațiului aerian a anunțat pentru AFP că legătura cu acest avion rus, care a decolat sâmbătă dimineața de pe aeroportul din stațiunea turistică Sharm el-Sheikh, s-a întrerupt deasupra pensinulei Sinai.

Potrivit agenției de presă TASS, înainte de a dispărea de pe ecranele radarelor, avionul rus a cerut permisiunea de a ateriza de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Surse de la aeroportul internațional din Cairo au precizat că aparatul se afla la o altitudine de peste 9.000 de metri atunci când comandantul a luat legătura cu dispeceri de zbor și a cerut drept de aterizare din cauza unor defecțiuni la stația radio. Imediat după aceasta legătura cu avionul s-a întrerupt.

Potrivit altor informații, citate de TASS, avionul a reușit să iasă din spațiul aerian al Egiptului și a luat mai târziu legătura cu dispeceri turci.

Guvernul egiptean a convocat o reuniune de urgență, fiind deja înființată o comisie specială de anchetă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…