UPDATE Chile: Doi morți și 10 răniți după cutremur, anunță autoritățile

UPDATE Chile: Doi morți și 10 răniți după cutremur, anunță autoritățile

Risc Seismic

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte zece rănite după puternicul cutremur înregistrat miercuri seară în Chile, au anunțat autoritățile chiliene, citate de AFP. Seismul, a cărui magnitudine a fost reevaluată la 8,3 de Institutul american de geologie (USGS), a lovit centrul și nordul țării din America de Sud, provocând panică în rândul populației și declanșând alerta de tsunami pe întreaga coastă.

UPDATE 02.58 Chile, lovit de un puternic cutremur de magnitudine 7,2; alertă de tsunami

Centrul statului Chile a fost lovit miercuri seară de un puternic cutremur de magnitudine 7,2, a anunțat centrul seismologic al țării, în timp ce autoritățile au declanșat o alertă de tsunami pe coastele țării, informează AFP și Reuters.

Seismul s-a produs seara devreme, afectând capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. El a fost resimțit până la Buenos Aires în Argentina, la o distanță de 1.400 km.

Cutremurul de pământ a fost înregistrat la 19.54 (22.54 GMT), la 36 km vest de orașul Canela Baja în regiunea Coquimbo (500 km nord de Santiago) și la o adâncime de 11 km, a declarat Centrul seismologic național al Universității Chile.

Centrul seismologic național a evaluat magnitudinea seismului la 7,2, în timp ce Institutul american de geologie (USGS) a făcut o evaluare inițială de 7,9.

Marina chiliană a lansat imediat un avertisment de tsunami pentru toate coastele acestei țări din America de Sud. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...