UPDATE Vladimir Putin în discursul către națiune: Turcia va regreta ceea ce a făcut

UPDATE Vladimir Putin în discursul către națiune: Turcia va regreta ceea ce a făcut

Turcia va regreta 'nu o dată' ceea ce a făcut, adică doborârea de către aviația turcă a unui bombardier rus la granița turco-siriană, a declarat joi președintele rus, Vladimir Putin, în discursul către națiune, susținut în fața celor două camere reunite ale parlamentului rus, informează Reuters și TASS.

'Rusia nu va zăngăni din arme, dar nimeni nu ar trebui să creadă că Turcia va scăpa doar cu (restricții la) roșii', a avertizat președintele rus, făcând referire la represaliile economice adoptate de Moscova împotriva Ankarei după doborârea bombardierului rusesc de către aviația turcă, între care și restricționarea importurilor de legume turcești de către Rusia.

'Să nu se aștepte nimeni la o reacție nervoasă, isterică, periculoasă pentru noi și lumea întreagă. Acest lucru nu se va întâmpla. Noi nu intenționăm și nu vom zăngăni din arme', a asigurat Putin, citat de TASS, excluzând un răspuns militar la gestul Ankarei. 'Dacă cineva crede că, după ce a comis o crimă de război josnică — uciderea unor cetățeni ruși — va scăpa doar cu roșii sau doar cu unele restricții în construcții sau alte domenii, se înșeală amarnic', a avertizat președintele rus, adăugând că Rusia 'nu o dată' va aminti Turciei despre cele întâmplate și aceasta va regreta nu o dată acțiunile sale.

'Se pare că Allah a decis să pedepsească clica de guvernământ din Turcia, luându-i mințile și rațiunea', a remarcat șeful statului rus, acuzând guvernul Turciei de sprijin acordat teroriștilor.

În schimb, 'poporul turc este bun la suflet, harnic și talentat. Rusia are o mulțime de prieteni, vechi și de încredere, în Turcia. Și vreau să subliniez că noi nu punem semnul egalității între aceștia și o parte a elitei conducătoare de astăzi (de la Ankara), direct responsabilă de moartea militarilor noștri în Siria', a mai spus Putin, referindu-se la unul din cei doi piloți uciși în incidentul legat de Su-24 și la pușcașul marin, care a murit în operațiunea de recuperare a celui de-al doilea pilot al bombardierului doborât de aviația turcă.

Declarațiile lui Putin au fost făcute în cadrul discursului către națiune, susținut joi în fața camerelor reunite ale Adunării Federale Ruse — Duma de Stat (camera inferioară) și Consiliul Federației (camera superioară).

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...