UPDATE Zece morți și 15 răniți în explozia de la Istanbul

UPDATE Zece morți și 15 răniți în explozia de la Istanbul

Zece persoane au murit și 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul, informează Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului.Autoritățile turce bănuiesc că este vorba despre un act 'terorist'

"Bănuim că (atacul) este de origine teroristă", a indicat responsabilul turc, sub acoperirea anonimatului. Canalul de televiziune Haberturk a relatat că se pare că deflagrația a fost produsă de un atacator sinucigaș, dar această informație nu a fost confirmată din alte surse.

Postul de televiziune CNN Turk a relatat că printre răniți se află turiști germani și norvegieni.

Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre 'o deflagrație puternică care s-a auzit și în districtele învecinate', iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea mai multe mașini ale poliției și serviciului de ambulanță.

Conform agenției de presă Dogan, deflagrația s-a produs nu departe de Palatul Topkapî și de Moscheea Albastră.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

Deflagrația a survenit la un an după ce o femeie s-a aruncat în aer în apropierea unei secții de poliție din piața Sultanahmet, incident soldat cu moartea unui polițist. Atentatul a fost inițial revendicat de o grupare de extremă stânga, dar ulterior s-a dovedit că la originea sa s-au aflat militanți islamiști.

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării Statul Islamic.

Un alt atac cu bombă a fost comis anul trecut de gruparea jihadistă în orașul turc Suruc, situat în apropierea graniței cu Siria.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”