Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Verzii propun găzduirea refugiaților în sediul Parlamentului European de la Strasbourg, care stă nefolosit 300 de zile pe an

Europarlamentarii din grupul Verzilor au propus miercuri găzduirea refugiaților în birourile de la Strasbourg ale deputaților europeni, iar aceștia din urmă și-ar putea desfășura activitatea numai la Bruxelles, relatează AFP.

De altfel, majoritatea eurodeputaților se arată adesea nemulțumiți că trebuie să se deplaseze între Strasbourg — unde se află sediul oficial al Parlamentului European (PE), dar al cărui plen se reunește doar o dată pe lună — și Bruxelles, unde au loc reuniunile grupurilor politice și ale comisiilor tematice.

Clădirea de la Strasbourg este folosită mai puțin de 50 de zile pe an, a indicat liderului grupului ecologist din PE, Philippe Lamberts, în timpul dezbaterii ce a urmat discursului din plen în care președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a cerut imperativ statelor Uniunii Europene să preia prin cote obligatorii 160.000 de refugiați.

Așadar, 'în cele 300 de zile care mai rămân, cele 750 de birouri ale deputaților europeni, încălzite și echipate cu dușuri individuale, sunt goale și inutile', a remarcat liderul ecologiștilor. Drept urmare, 'propunem ca această reședință secundară a PE, perfect echipată, să fie pusă la dispoziție pentru primirea provizorie a imigranților și refugiaților, iar ședințele plenului să se desfășoare la Bruxelles', a conchis Philippe Lamberts.

Acest lucru 'este realizabil', a comentat la rândul său Daniel Cohn-Bendit, fostul lider istoric al Verzilor, care a fost europarlamentar timp de 20 de ani.

În schimb, eurodeputata conservatoare franceză, Anne Sander — care în discuțiile din trecut despre o posibilă mutare a sediului PE a susținut ferm menținerea acestuia la Strasbourg — a calificat propunerea grupului Verzilor drept o 'idee nebunească' ce 'poluează complet dezbaterea despre imigranți'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing