Victoria Nuland: În Crimeea și în estul Ucrainei 'domnește teroarea'

Victoria Nuland: În Crimeea și în estul Ucrainei 'domnește teroarea'

Rusia și rebelii pe care aceasta îi sprijină în Ucraina au instituit o adevărată 'domnie a terorii' în Crimeea și în estul separatist al Ucrainei, a declarat marți adjunctul secretarului american de stat pentru afaceri europene, Victoria Nuland, în fața Comisiei pentru afaceri externe din Senatul american, consemnează AFP.

'Deși Ucraina construiește o națiune pașnică, democratică și independentă pe 93% din teritoriul ei, Crimeea și estul Ucrainei trăiesc într-o domnie a terorii', a subliniat Victoria Nuland. Ea a condamnat mai departe 'ocuparea ilegală și încălcarea drepturilor omului' în Crimeea anexată anul trecut de Rusia, precum și 'violența și jafurile îngrozitoare' la care se dedau 'Rusia și marionetele separatiste' din estul Ucrainei.

'Acest conflict fabricat, controlat de Kremlin, alimentat de tancuri și de armele grele rusești, finanțat de contribuabilii ruși, a costat viața a peste 6.000 de ucraineni, dar și a sute de tineri ruși trimiși acolo de Kremlin ca să lupte și să moară într-un război pe care guvernul lor îl neagă', a continuat Victoria Nuland.

Săptămâna trecută, ea a afirmat în fața Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților că 'mii și mii de soldați ruși' au fost trimiși în estul Ucrainei pentru a lupta alături de combatanții separatiști.

Acuzații la adresa Rusiei au venit marți și de la Londra, unde ministrul britanic de externe, Philip Hammond, a declarat că Rusia 'subminează' securitatea Europei de Est.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...