VIDEO/Argentina: Peste 400.000 de persoane la marșul în memoria procurorului Nisman

Peste 400.000 de persoane au participat miercuri la un marș al tăcerii în memoria procurorului Alberto Nisman, decedat în urmă cu o lună la scurt timp după ce a acuzat-o pe președinta Argentinei, Cristina Kirchner, de obstrucționarea justiției, a anunțat poliția din Buenos Aires, citată de AFP.

'Peste 400.000 de persoane au defilat' în capitală la apelul lansat de șase procurori opozanți ai guvernului de centru-stânga condus de Cristina Kirchner, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliței orașului, al cărui primar, Mauricio Macri, este pre-candidat al dreptei la prezidențialele de la 25 octombrie.

Alberto Nisman, 51 de ani, a fost găsit mort la 18 ianuarie în apartamentul său, împușcat în cap, cu un revolver lângă el, în baia apartamentului. Ancheta se îndreaptă spre un caz de suicid, în absența unor elemente tangibile care să direcționeze investigațiile spre o altă ipoteză.

Dispariția lui Alberto Nisman a fost cu atât mai răsunătoare cu cât la 19 ianuarie el urma să detalieze în fața parlamentului acuzațiile împotriva Cristinei Kirchner.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?