VIDEO/Cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade, în Nepal și nordul Indiei

VIDEO/Cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade, în Nepal și nordul Indiei

Risc Seismic

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade, s-a inregistrat sambata in apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocand pagube importante, au declarat oficiali locali, citati de Associated Press in pagina electronica, potrivit Mediafax. Ministrul Informatiilor din Nepal a declarat pentru postul NDTV ca exista informatii privind pagube in capitala si in imprejurimi, dar deocamdata nu se stie daca s-au inregistrat victime. El a adaugat ca echipele de interventie au fost mobilizate in zonele afectate.

Ministrul Informatiilor din Nepal, Minendra Rijal, a afirmat ca epicentrul cutremurului a fost localizat la 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu. Potrivit Institutului american de Geofizica, seismul s-a produs la o adancime de 11 kilometri.

 Valea Kathmandeu are o populatie densa de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, iar cladirile din zona se afla intr-o stare precara.

Cutremurul a fost resimtit si in India si Pakistan.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante