Violențe la Koln: Cererea pentru arme de autoapărare, în creștere

Cererea pentru pistoale de alarmă și spray-uri pentru autoapărare este în creștere la Koln, ca urmare a agresiunilor care au avut loc în noaptea de Anul Nou, pentru care au fost deja depuse 652 de plângeri, raportează joi poliția locală și media germane, informează AFP.

'La ora actuală, un mare număr de cereri pentru permis de port-pistoale de alarmă ajung la poliție la Koln', a anunțat aceasta pe contul său de Facebook.

Media germane vorbesc despre o cerere în creștere, atât pentru pistoale de alarmă, cât și pentru spray-uri de autoapărare în Koln și în jurul acestui oraș, cât și în alte regiuni din țară, cum este Bavaria, punct de intrare pentru cei mai mulți imigranți în Germania dinspre Austria.

'De la începutul anului, am vândut în magazinul nostru de două ori mai multe spray-uri de apărare decât în perioadă normală și vânzările de pistoale de alarmă cu gaz au crescut cu o circa o treime', a declarat un vânzător de arme din localitatea Neuss, la nord de Koln (vest), pe site-ul cotidianului local Rheinische Post. 'Vin mai ales bărbații, care vor să cumpere spray-uri pentru iubitele sau fiicele lor', a mărturisit el.

Numărul de plângeri legate de violențele care au avut loc la Koln în noaptea de Anul Nou a urcat între timp la 652, dintre care jumătate pentru agresiuni sexuale la adresa femeilor, a anunțat în același timp poliția locală. Ultima evidență oficială făcea referire la 561 de plângeri.

La rândul său, Parchetul local a promis o recompensă de 10.000 de euro în schimbul oricăror informații care ar permite arestarea de autori ale agresiunilor — semn care atestă slabele progrese în mersul anchetei.

Până acum, poliția a precizat că cea mai mare parte dintre cei suspectați de agresiuni erau refugiați și imigranți ilegali, alimentând astfel criticile deja numeroase care există în Germania cu privire la politica generoasă a cancelarului federal Angela Merkel la adresa solicitanților de azil.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară