Vitali Kliciko va candida pentru funcţia de primar al Kievului

Vitali Kliciko va candida pentru funcţia de primar al Kievului

Fostul campion la box Vitali Kliciko, care în martie a renunţat să candideze la alegerile prezidenţiale din Ucraina, şi-a prezentat vineri candidatura pentru funcţia de primar al Kievului, relatează agenţia Interfax.

Vitali Kliciko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Comisia electorală a oraşului Kiev a anunţat că a înregistrat candidatura liderului partidului Udar, Vitali Kliciko, pentru funcţia de primar al capitalei Ucrainei.

"Scopul nostru este de a realiza dorinţele locuitorilor din Kiev", a declarat Kliciko, după ce şi-a depus candidatura la alegerile municipale, care vor avea loc odată cu cele prezidenţiale, la 25 mai.

El a menţionat că, în prezent, Kievul se confruntă cu probleme grave, iar interesele locuitorilor "sunt ignorate".

Potrivit lui Kliciko, Kievul are un mare potenţial şi toate reformele care trebuie să fie realizate în Ucraina trebuie să înceapă anume în capitală.

Conform unor sondaje realizate la începutul lui aprilie de Centrul de cercetare Razumkov din Kiev, 52,5 la sută dintre locuitorii capitalei ucrainene ar vota pentru candidatura lui Kliciko la alegerile municipale.

Fost campion la box şi unul dintre liderii mişcării proeuropene din Ucraina, Kliciko a anunţat, la 29 martie, că renunţă la a se prezenta la alegerile prezidenţiale din 25 mai şi îl va sprijini pe miliardarul Petro Poroşenko.

Sursa: mediafax.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...