Vladimir Putin, erou politic pentru euroscepticului Nigel Farage

Vladimir Putin, erou politic pentru euroscepticului Nigel Farage

În timpul unui interviu televizat, Nigel Farage a profitat de atenţia mediatică primită şi nu a ezitat să lanseze mai multe declaraţii controversate. El l-a lăudat pe preşdintele rus Vladimir Putin pentru că a reuşit „să păcălească” Occidentul, în contextul în care Moscova a finalizat anexarea peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă, în ciuda avertismentelor comunităţii internaţionale.

„Felul în care a administrat întreaga chestiune siriană. Briliant. Nu înseamnă neapărat că îl aprob din punct de vedere politic”, a declarat Farage, refereindu-se la Putin.

Chiar săptămâna trecută liderul partidului eurofob Ukip a stârnit nemulţumiri după ce a declarat că Uniunea Europeană „are mânile pătate cu sânge” din cauză că a provocat Rusia împotriva Ucrainei., relatează „The Daily Mail”. Politicianul a precizat că nu este de acord cu anexarea Crimeei la Federaţia Rusă, dar i-a criticat pe liderii europeni şi i-a acuzat că au fost „slabi şi neconvingători”. „Dacă întărâţi ursul siberian, fii sigur că-ţi va răspunde”, a spus Farange.

Vicepremierul britanic Nick Clegg, care va participa marţi o nouă dezbatere televizată alături de Nigel Farage, a descris comentariile liderului Ukip drept „perverse”. El a mai spus că declaraţiile lui Farage sunt potrivite pentru a înţelege „cât de extremişti pot fi unii oameni atunci când repulsia lor faţă de UE îi consumă atât de mult încât sfârşesc prin a se alătura lui Putin numai pentru a-şi scoate în evidenţă propriile punctele de vedere”.

Laudele  atribuite lui Putin riscă să pună foc pe paie, deşi acţiunile liderului politic sunt dezaprobate şi sancţionate de comunitatea internaţională. Unul dintre motivele de ostilitate între Rusia şi Occident este războiul civil din Siria, care se prelungeşte de mai bine de trei ani fără să dea semne de conciliere.

Există mai multe acuzaţii care-l vizează pe Vladimir Putin drept complice al lui Bashar al-Assad, furnizându-i arme chimice care ar fi fost folosite anul trecut în luptele cu rebelii. Rezultatul eliberării de arme chimice a fost devastator, mii de civili fiind lăsaţi să moară în agonie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …